Bock Ermitage

2008

A pincészet legnépszerűbb bora. A villányi borvidék legszebb dűlőiből származó szőlőfajtákból készült, Cabernet gerincre épülő, Merlot, Pinot Noir, Portugieser, Kékfrankos, Syrah házasítása. Nagy tölgyfahordókban (40%) és használt Barrique hordókban (60%) 12hónapig érlelődik. Közepesen sötét intenzitású, gránátvörösbe hajló szín jellemzi, melyhez enyhén fűszeres, piros húsú gyümölcsök illata párosul. Ízében meggyes fanyarság érezhető, enyhe csokoládés lecsengéssel.

Mihez ajánljuk:
Ajánljuk sertésből és vörös húsú szárnyasokból készült sültekhez.

Borajánló
Bock Cabernet Franc
Világfajta, mely a villányi borvidéken otthonra lelt. Míg a világ más területein a Sauvignon az első számú Cabernet, addig Villányban a Cabernet Franc egyre inkább előtérbe kerül. Erjesztést követően, 12 hónapig használt tölgyfahordóban érlelődik. Sötét intenzitású, mélyvörös színű nagy testű bor. Illatában és ízében rendkívül összetett, melyben a gyümölcsösség harmonikus egységet alkot a hordóból származó aromákkal.
Bock Chardonnay Barrique
Az első számú fehér világfajta barrique változata, mely hordós erjesztést követően (battonage) 8 hónapig ugyanazon tölgyfahordóban érlelődik. Aranysárga színű, olajos magvakra emlékeztető, enyhén vaníliás, gyümölcsös illatú, testes fehérbor. Ízében a pörkölt magvak aromái illetve a vajasság jelenik meg, melyet lágy savgerinc kísér.
Bock Hárslevelű
Őshonos magyar fajta, mely otthonosan érzi magát a villányi borvidéken. A göntéri dűlőben, 40 év feletti tőkéken termett általában túlérett szőlőből, reduktív technológiával készül. Színe közepes intenzitású, szalmasárga árnyalatú. Illatában a hársfavirág jelenik meg, enyhe citrusossággal karöltve, mely ízében is visszaköszön.